Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Mediation kan de oplossing bieden bij het redden van een relatie

Mediation kan de oplossing bieden bij het redden van een relatie

Bemiddeling is het beste alternatief, wanneer er geen uitweg meer is in een relatie dat zich in een oorlog dreigt te ontwikkelen. Het is belangrijk voor beide partijen in een relatie kalmte te behouden. Mediation Breda kan hierin perspectief bieden wanneer er een vijandig proces gaande is dat een wig drijft tussen mensen, waardoor een relatie geruïneerd raakt.

In de standaard procedure zal de ene partij de andere ervan beschuldigen van het veroorzaken van bijvoorbeeld letsel of schade. Hierbij zal in de meeste gevallen de rechter de andere partij hiervoor verantwoordelijk houden. Hierop volgt vaak verdedigen en tegenvorderingen. Vijandigheid en agressie kunnen zich hierbij kenbaar maken.

Het proces met zijn scheidsrechterlijke beslissingen is feitelijk oorlogsvoering, waarbij partijen als vijanden tegenover elkaar staan. Het wordt dan een relatie die bestaat uit aanvallen en tegenaanvallen waardoor het een modderpoel wordt. De juiste plan van aanpak bereik je alleen maar door een mediator in te schakelen.

Wat is een bemiddeling en hoe gaat het in de praktijk?

Mediation werkwijze omvat een procedure waarbij beide partijen hun conflict bespreken met de assistentie van een getrainde onpartijdige derde die hen bijstaat in het bereiken van een akkoord. Dit kan overigens informeel gebeuren tussen beiden of tijdens een geplande schikkingsoverleg.

Het geschil kan al in behandeling zijn bij een rechtbank of moet mogelijk nog worden ingediend. Zaken die Mediation Breda in behandeling nemen, betreffen niet alleen die huiselijke kring zoals echtscheidingen, maar kunnen betrekkingen hebben tot handelstransacties, persoonlijk letsel, arbeidsongevallen en dergelijken.

In aanmerking komen zijn zaken die geen betrekking hebben op complexe procedurele of bewijs kwesties. Beide partijen zijn hierin vrij om een bemiddeling overleg bij te wonen, behalve indien bepaald door de wet of contractclausule.

Mediator als persoon

Een mediator is een persoon met veel lijdzaamheid, goed bevattingsvermogen en vasthoudendheid. Ze beschikt over een heel arsenaal aan onderhandelingstechnieken, menselijk doortastende vaardigheden en een goed luisterend oor. Een mediation werkwijze is een facilitator die je de mogelijkheid biedt om een oplossing voor een conflict te vinden.

Beide partijen kunnen daarbij tot een overeenstemming komen terwijl een bemiddelaar het proces begeleidt. De expertise van een mediator kan bijzonder nuttig zijn voor de partijen bij het formuleren en opstellen van een overeenkomst, of in omstandigheden waarin beiden openstaan voor een onpartijdige beoordeling in kwestie.

Welk voordeel kan het opleveren?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom twee strijdende partijen kiezen voor Mediation Breda of Mediation Almere boven de traditionele gang naar de rechtszaal of andere vorm van keuzemogelijkheid van geschillenbeslechting. Denk hierbij aan betaalbaarheid, vertrouwelijkheid, privé sessies, het tijdig tot een oplossing komen en in veel gevallen waar het uiteindelijk om gaat is het behouden van een onderlinge relatie tussen beide partijen.


De kosten zullen beduidend lager uitvallen dan de gemiddelde kosten in tijd en geld wanneer een conflict financieel beslecht moet worden. Het uurtarief van een mediator is doorgaans lager dan het uurtarief van een advocaat. Mediators bieden hun diensten aan in de avonden, weekenden en op werkdagen.

Bij een bemiddeling zijn geen toeschouwers dus wat er besproken wordt blijft tussen beiden. Het is de prettigste manier om tot een gebruiksvriendelijke oplossing te komen en zo genezing te bevorderen tussen twee partijen die zich enorm bedroefd voelen.

admin

Reacties zijn gesloten.