Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Oorzaken van een reorganisatie

Oorzaken van een reorganisatie

Wanneer een bedrijf gaat reorganiseren, betekent dit dat er een verandering gaat plaatsvinden. Deze verandering is vaak een herstructurering of modernisering van de huidige bedrijfsvoering en kan voortkomen uit diverse oorzaken. Vaak liggen problemen ten grondslag aan een reorganisatie.

Verschillende soorten oorzaken

Een reorganisatie kan verschillende negatieve oorzaken hebben. Zo kan er sprake zijn van interne oorzaken en/of van externe oorzaken. Voorbeelden van interne oorzaken van een reorganisatie zijn een matig management, groot verloop van personeel, hoog ziekteverzuim of een te lage productie of productiviteit. Externe oorzaken hebben vaak te maken met een te lage groei van de winst of minder winst dan voorgaande jaren. Ook opkomende concurrentie, nieuwe regels en wetten of een afnemend marktaandeel kunnen redenen zijn voor een reorganisatie.

Reorganiseren en nu?

Een reorganisatie welke voortkomt uit problemen kan zorgen voor veel onzekerheid en stress voor jou als werknemer. Mogelijke gevolgen van een reorganisatie binnen je bedrijf kunnen het krijgen van een nieuwe functie, overplaatsing naar een andere locatie of zelfs ontslag zijn. We hebben enkele tips op een rijtje gezet, zodat het (iets) makkelijker wordt om om te gaan met een reorganisatie:

  1. Blijf rustig en kijk eventueel verder naar nieuwe, interessante functies.
  2. Blijf doorwerken zoals je altijd deed.
  3. Distantieer je van roddelende collega’s.
  4. Trek op tijd aan de bel bij te veel stress of spanning.

Voor werkgevers raden we aan een partner als een advocatenkantoor in de arm te nemen voor gericht reorganisatie advies. Gaat de reorganisatie gepaard met een nieuwe bedrijfsnaam? Vergeet dan niet de nieuwe merknaam te registreren bij een merkenbureau!

admin

Reacties zijn gesloten.