Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Vangrails voor elke race fanaat

Vangrails voor elke race fanaat

Karten is een van de leukste sporten die er is. Fanatieke volgers van de Formule 1 zullen dit hoogstwaarschijnlijk beamen. In Nederland is het één van de snelst opkomende, nieuwe vormen van tijd verdrijven. Een goed potje racen heeft echter een aantal benodigdheden. Eén van deze benodigdheden zijn goede vangrails; een uiterst belangrijk onderdeel die mensen vaak over het hoofd zien. Waar dienen vangrails eigenlijk voor en hoe regel je goede vangrails? Lees er hier meer over!

Wat is een vangrail?

Een vangrail dient als een barrière die langs de wegen of banen wordt geplaatst om ervoor te zorgen dat voertuigen zoveel mogelijk op de baan blijven. Vangrails worden voor diverse contexten gebruikt. Zo zie je ze voornamelijk langs grote snelwegen, maar ook bij wegwerkzaamheden, hooggebergte, racebanen en bij scherpe bochten. Je kunt verschillende soorten vangrails kopen, afhankelijk van bijvoorbeeld het type voertuig die gebruik maakt van de wegen of banen, de lengte van de route en de toegestane snelheid. 

Het nut van vangrails 

Eén van de belangrijkste functies van vangrails is het zorgen voor veiligheid. De vangrails voorkomen namelijk dat voertuigen de weg zijdelings kunnen verlaten, kantelen of door een middenberm kruisen. Hierdoor wordt letsel aan de mobilist en schade aan de auto en omgeving zoveel mogelijk beperkt. Afhankelijk van de context wordt voor de juiste vangrail gekozen. Zo zie je ook wel eens autobanden die gebruikt worden als vangrails, om voor vering en kaatsing te zorgen. 

Vangrails kopen 

Zoals eerder benoemd zijn vangrails in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Het is dus belangrijk te bedenken welke vangrails je precies nodig hebt. Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen via vangrails.com om een schatting te maken van de kosten. 

Extra’s

Voor het aanleggen van vangrails heb je bevestigingsmateriaal nodig. Dit bestaat onder andere uit bouten, steunbeugels en betonankers. Je hebt dit nodig om de vangrails stevig en veilig te kunnen aanleggen. Begin niet met het aanleggen van vangrails als je nog niet voldoende bevestigingsmateriaal tot je beschikking hebt.

admin

Reacties zijn gesloten.