Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Verschillende soorten rechtsgebieden van een advocaat

Verschillende soorten rechtsgebieden van een advocaat

Eén beroep waar veel mensen respect voor hebben is het beroep van een advocaat. Het recht is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse rechtsstaat. Zo hebben we in Nederland een scheiding van machten waar het recht er één van is. Als je jezelf in de nesten werkt of in een lastige situatie verkend dan is het erg fijn als je een advocaat in kunt schakelen. Een advocaat kan voorkomen in erg veel verschillende situaties, in deze blog worden een aantal van deze rechtsgebieden behandeld. Mocht je in een van deze rechtsgebieden hulp nodig hebben dan weet je nu waar een advocaat precies bij kan helpen.

Wat doet een advocaat?

Eerst nog even kort iets over wat een advocaat nou precies doet. Een advocaat adviseert, bemiddelt, onderhandelt en procedeert voer juridische zaken. De advocaat behartigt de juridische belangen van zijn of haar cliënt. De advocaat zal in de meeste gevallen ook het contact onderhouden met de tegenstanders. Een advocaat vertegenwoordigd jou als het ware in een rechtszaak. Hij of zij zal kijken of je in je recht staat en wat je mogelijkheden zijn. Het is zijn of haar taak om jou zo goed mogelijk te helpen en adviseren.

Arbeidsrecht

Een van de rechtsgebieden die behandeld zal worden is het arbeidsrecht. Het arbeidsrecht heeft betrekking op de relatie tussen de werknemer en de werkgever. Een advocaat arbeidsrecht kan op erg veel facetten helpen. Zo kan een advocaat arbeidsrecht helpen bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst. Maar hij kan ook bijstaan bij: het beëindigen van een arbeidsovereenkomst; een reorganisatie; een ziekteverzuim; een ontslag op staande voet of bij een wanprestatie.

Familierecht

Een ander rechtsgebied dat van belang kan zijn is het familierecht. Familie is altijd een gevoelig onderwerp. Zo kun je erg close zijn, en zijn ruzies vaak extra gevoelig. Het hoeft echter niet altijd negatief te zijn, er kunnen ook leuke dingen optreden waar juridische hulp bij nodig is. Denk aan adoptie of aan het wijzigen van een naam. De minder fijne dingen, zoals echtscheiding of het beëindigen van een samenlevingscontract hoort hier echter ook bij. Voor gevoelige onderwerpen is het echt van belang dat een advocaat familierecht ingeschakeld wordt. Zo kun je op een onpartijdige en professionele manier geholpen worden.

admin

Reacties zijn gesloten.