Welkom bij het Chilly-thema

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Waar moet je opletten bij een echtscheiding?

Waar moet je opletten bij een echtscheiding?

Een echtscheiding is een emotioneel en lastig onderwerp in het leven. Er komt tevens veel bij kijken en moet daarom ook goed geregeld worden. Zit je in deze emotionele periode dan is het handig om alles hiervoor zo goed mogelijk op een rijtje te krijgen zodat dit rust geeft. In deze blog vertel ik een aantal dingen waar je op moet letten bij een echtscheiding.

1.     Schakel hulp in

Om de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen is het handig om hulp in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld bij een mediator. Deze helpt jouw tevens stap voor stap om alle moeilijke en belangrijke beslissingen op de juiste manier te nemen. Zeker met kinderen is dit belangrijk, daarvoor wil je natuurlijk dat de scheiding zo soepel mogelijk verloopt. Het beste is om een mediator te zoeken in jouw woonplaats of in de buurt hiervan. Woon je in Ede? Dan kan je het best op zoek naar hulp met de volgende zoekterm: echtscheiding ede.

2.     Verdeling van gemeenschappelijke goederen

Bij een scheiding komt vaak kijken dat de gemeenschappelijke goederen verdeelt moeten worden. Het is daarom handig dit ook met hulp van een mediator te doen zodat dit zo fijn mogelijk verloopt. Het is namelijk lastig spullen te verdelen die voor beide een emotionele lading heeft.

3.     Stel een ouderschapsplan op

In de meeste gevallen van een scheiding zijn er ook minderjarige kinderen bij betrokken. In het beste belang van de kinderen is het daarom ook verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. In dit plan staan afspraken voor omgangsregelingen, afspraken over belangrijke beslissingen zoals naar welke school het kind gaat en hoe de financiƫn geregeld worden omtrent het kind.

4.     Bekijk gevolgen op de belastingteruggaaf

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Dat is natuurlijk ook logisch in deze periode van je leven. Echter heeft scheiden ook invloed op jouw belastingzaken. Zolang je namelijk nog getrouwd bent, ben je nog fiscaal partner. Het beste is om op de site van de Belastingdienst te kijken, daar staat goed uitgelegd hoe je de belastingzaken kan regelen wanneer je uit elkaar gaat met jouw partner.

5.     Mediation in Ede

Zoals ik al in punt 1 zei is inschakelen van hulp de beste tip die ik kan geven! Woon je in de buurt van Ede? Dan weet ik nog wel een goede mediator daar. Klik op mediation ede voor meer informatie!

admin

Reacties zijn gesloten.